Какво представляват кредитите до заплата?

Представете си следния вариант: на годишен преглед на автомобила, служителят ви поднася изненадващата новина, че колата ви се нуждае от ремонт, който ще ви струва 500 лева. По принцип това са пари, които не представлява проблем да дадете за ремонт, но точно в момента не разполагате с необходимите средства в наличност. Нещо повече, налага се да пътувате следващата седмицата и затова дотогава колата трябва да бъде в изрядна форма. Следващата заплата е още далече, а вие нямате излишни спестявания, които да похарчите за тази цел. Какво да правите? От къде да вземете 500 лева за спешен ремонт на колата си?

Решение при възникнал непредвиден проблем

Кредитите до заплата могат да ви помогнат да излезете от затруднената ситуация. Онлайн кредиторите предлагат бързи пари, които биха могли да бъдат преведени по сметката ви за няколко часа. Единственото, което трябва да направите, е да попълните молба със своите данни на сайта на избрания от вас кредитор. Само няколко минути са му необходими да прецени дали да одобри молбата ви или да я отхвърли.

Ако имате редовен доход и добър кредитен рейтинг, няма от какво да се притеснявате – парите скоро ще са преведени по сметката ви и вие ще можете да разполагате с тях както намерите за добре. Ще имате възможност да покриете разходите по ремонта на колата и да пътувате безаварийно през следващата седмица.

Безплатен първи бърз кредит до заплата

Ако това е първият път, когато теглите кредит, можете дори да се възползвате от безплатен кредит до заплата. Повечето онлайн кредитори предлагат на клиентите си, обърнали се към тях за първи път, кредит с 0% лихва, който обаче има много кратък срок за погасяване. Ако това ви устройва, можете да изтеглите такъв и да го върнете изцяло на следващата заплата. Бъдете внимателни! Ако просрочите дори и един ден изплащането му, ще ви бъде начислена голяма лихва и наказателна такса. Възможно е дори закъснението да бъде отбелязано в кредитния ви рейтинг и кредитните ви точки да бъдат намалени, а заедно с тях и възможността да получите изгоден бъдещ кредит.

Съвети за теглене на кредит до заплата

  • Не се колебайте да използвате кредитна консултация. Всяка банкова институция или счетоводител би могъл да ви предостави такава консултация, от която можете да се възползвате, преди да сключите договор с кредитора.
  • Не избягвайте разговорите с кредитора си, особено ако забавите изплащането на кредита. Вместо да си въобразявате, че дългът ви по магически начин ще изчезне, се свържете с него, за да обсъдите възможните действия. Помолете го да ви даде малка отсрочка за погасяването на дълга. Повечето кредитори биха се съгласили на отстъпка, ако виждат открити взаимоотношения.
  • Ако изпаднете в дългове, не губете надежда. Направете всичко възможно да изплатите кредита си възможно най-бързо, за да си спестите неприятности.

Всъщност кредитите до заплата могат да са много полезни в случай на внезапно възникнала нужда от пари, която можете да върнете на следващата заплата. Единственият проблем с тези кредити е, че техните лихви са доста по-големи отколкото при банковите кредити. Нещо повече, лихвите нарастват прогресивно с всяко забавяне на плащанията, затова се стремете да връщате дълга си навреме, за да не влизате в излишен преразход.